Важливо Волинь Новини

Луцька автостанція: чи реально зараз студенту доїхати додому. Фото

Після повномасштабного вторгнення росії в Україні різко погіршилася ситуація з пальним. По-перше, російські військові прицільно стріляли ракетами по українським нафтобазам. А по-друге, поставок дизелю та бензину із закордону не вистачає.

Через дефіцит палива та ріст його ціни вартість квитків на луцькій автостанції зросла на 70 відсотків. Деякі рейси й зовсім зняли з графіку, тому журналісти «Нівроку» поцікавилися, який стан справ з маршрутками сьогодні.

Водій автобуса Луцьк-Нововолинськ Олександр каже, що мусить записуватися в чергу до АЗС: «Я під’їжджаю десь о четвертій годині до заправки, кажу водіям, що займаю місце, лишаю номер телефону і їду далі по маршруту, а коли підходить моя черга заправлятися, мені телефонують», – розповідає шофер.

Краща ситуація у водіїв, які возять людей за кордон, адже там, хоч і дорожче, але заправитися можна, немає лімітів на пальне, як в Україні. Там реально заїхати з повним баком та здійснити ще одну поїздку.

Ігор Колос, студент, один із пасажирів автобуса Луцьк-Нововолинськ, зазначає, що кількість маршруток у цьому напрямку зменшилася: «Раніше кожних пів години були рейси, а зараз їх набагато менше, тому доводиться ретельно планувати час, щоб встигнути повернутися додому».

Загалом ситуація контрольована, кількість транспортних засобів на деяких рейсах скоротили, але це вимушені дії. На популярних маршрутах автобусів вистачає, тому людей просять не панікувати.

Максим Косюр, студент-журналіст