Новини

ЗСУ посунули росіян у Сєвєродонецьку на 20%: подробиці

Як стало відомо, Збройні сили України посунули російські окупаційні війська із Сєвєродонецька на 20%..

Про це повідомив очільник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в ефірі всеукраїнського телемарафону

 “Якщо раніше була важка ситуація й відсоток (території міста – УП) десь 70 були захоплені, то зараз на 20% їх (російських окупантів – УП) вже посунули назад”, – зазначив Гайдай.

Вони намагаються, звісно, перекидати певні сили, щоб захопити Сєвєродонецьк. Але навіть “деенерівці” вже відмовляються воювати за, як вони кажуть, “ЛНР”.

За словами Гайдая, щодня російські окупанти зазнають великих втрат у боях за Сєвєродонецьк, як у живій силі, так і в бронетехніці. Він додав, що в останні дні почали надходити звістки про загибель “кадировців”. На його думку, це може свідчити, що російські військові самі переконалися у своїй брехні, що нібито місто вже повністю під контролем російської армії, а тому туди безпечно можуть заїхати “кадировці”.

Він не погодився з оцінками деяких західних військових експертів, що російські загарбники зможуть встановити контроль над містом протягом двох тижнів. Гайдай сказав, що до ЗСУ надходять такі підкріплення, які значно посилюють наші сили й не дозволять росіянам захопити місто.

Голова військової адміністрації області пояснив, що російські загарбники спершу гатять з різних видів озброєння – ствольної артилерії, танків, мінометів – по українських позиціях, а потім наступають піхотою. Російські військові гинуть під вогнем ЗСУ, тоді артилерія окупантів знову шквально обстрілює різні точки в Сєвєродонецьку.

Гайдай переконує, що українці зможуть відсунути артилерію росіян відразу, як на передову привезуть західну далекобійну артилерію. Якщо ЗСУ вдасться позбутися російської артилерії, то піхотні підрозділи окупантів накивають п’ятами.