Новини

В Україні електронні сигарети більше не дозволятиь курити у громадських місцях: коли почне діяти заборона

Як стало відомо, в Україні з 11 липня заборонять курити електронні сигарети у громадських місцях.

Про це повідомила голова підкомітету з питань забезпечення епідемічної безпеки, боротьби із ВІЛ/СНІД та соціально небезпечними захворюваннями Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації Лада Булах, передає Молодий Буковинець.

В Україні прирівняли електронні сигарети, як от, IQOS та glo до звичайних сигарет. Їх не можна буде палити в громадських місцях.

Зміни містяться у законі “Про внесення змін до деяких законів України щодо охорони здоров’я населення від шкідливого впливу тютюну” та набудуть чинності з 11 липня.

До слова, електронні пристрої для куріння буде заборонено використовувати у громадських місцях, зокрема кафе, барах, ресторанах, літніх майданчиках, таксі, вокзалах, аеропортах, зупинках громадського транспорту, ліфтах, підземних переходах, місцях загального користування житлових будинків, дитячих майданчиках тощо.

Наступними набудуть чинності норми, які заборонять рекламу електронних сигарет та пристроїв для нагрівання тютюну та продаж сигарет та рідин до е-сигарет з ароматизаторами. Ця норма запрацює через 18 місяців після прийняття закону, тобто із середини 2023 року.