Волинь Новини

Брак бюджетних коштів на Волині: як будуть фінансувати комунальні заклади

На Волині прогнозують нестачу 35 мільйонів гривень на зарплатню, майже 48 мільйонів — на енергоносії, 16,5 мільйонів – на виплату стипендій та інші потреби, – розповів керівник департаменту фінансів обласної військово-цивільної адміністрації Ігор Никитюк.

Фінансування комунальних установ в умовах війни обговорили під час наради в обласній раді.

Зі слів Ігоря Никитюка, головне джерело наповнення обласного бюджету – податок з доходів фізичних осіб нині не виконується. Щомісячне скорочення видатків на 10% відбувається з метою формування резервного фонду.

Під час наради військова адміністрація та облрада домовилися, що обсяги скорочення фінансування будуть переглянуті для закладів, які в умовах воєнного часу є пріоритетними.

Зокрема, йдеться про медичні заклади, які нині надають медичну допомогу переселенцям та військовим. Також переглянуть фінансування закладів соціального захисту – інтернатні заклади області, адже волинські психоневрологічні інтернати прийняли підопічних з трьох евакуйованих установ інших регіонів, де тривають бойові дії, або які перебувають в тимчасовій окупації.