Новини

У росії опозиціонеру Навальному висунули нове обвинувачення

Йому може загрожувати ще 15 років в’язниці

Російському опозиціонеру Олексію Навальному висунули обвинувачення у кримінальній справі за статтею «Створення екстремістської спільноти».

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у Twitter-акаунті Навального.

Подробиці справи політик не розкриває.

«Я, виявляється, створив екстремістську групу, щоб розпалювати ненависть до чиновників та олігархів. А коли мене посадили, наважився бути цим невдоволеним (дійсно, що це я) і кликав на мітинги. За це мені належить накинути ще до 15 років», — йдеться у повідомленні.

Подробиці справи політик не розкриває. Відомо, що ще у вересні 2021 року Слідчий комітет росії порушив кримінальну справу про створення «екстремістської спільноти» та участь у ній Навального і його соратників.

У заяві СК тоді йшлося, що діяльність «екстремістської спільноти», створеної Навальним та його соратниками, була спрямована «на дискредитацію органів влади, дестабілізацію обстановки в регіонах, формування громадської думки про необхідність насильницької зміни влади, а також організацію та проведення протестних акцій, які переростають у масові заворушення».

22 березня Олексія Навального засуджено до дев’яти років ув’язнення в колонії суворого режиму за обвинуваченням у шахрайстві та неповазі до суду. Вирок був оскаржений і не набрав чинності.

Наразі опозиціонер утримується в колонії загального режиму ВК-2 у Покрові Владимирської області. До відбування покарання в такій установі Навального засудили у лютому 2021 року у справі Ів Роше, замінивши умовний термін на реальний.

Через якийсь час його мають перевести до ВК-6, що розміщена в Мелехово у Владимирській області. Там, як стверджував сам Навальний з посиланням на ув’язнених у колонії, для нього готують «в’язницю у в’язниці».