Волинь Новини

Горохівські волонтери побачилися на фронті з лікарем-легендою, земляком Миколою Банірою

Знаний на Волині хірург і «узіст» пішов служити Україні своїм талантом від Бога на початку березня цього року. По-іншому не зміг. Ще з 2014-2015 років знає з АТО/ООС, як потрібні на війні лікарські вміння

Микола Іванович дуже радів привітам із дому, а найбільше – чималому вантажу медикаментів від колег-медиків із Горохова.

 

За словами координатора волонтерського центру Віталія Гладуна, цього разу його друзі-волонтери Андрій Лебезун і Віталій Нагорняк відвезли військовослужбовцям усе, що запланували, попри зміну їхніх позицій й попередження захисників про небезпеку. Їхати довелося польовими дорогами й об’їздами «прильотів». Цього разу доставили на Донеччину й Луганщину генератори від депутата Волинської обласної ради Івана Мирки й Горохівської міської ради, 10 рацій, які з Німеччини передав уродженець Горохова Андрій Кленк, біноклі, ключі, запчастини, адресні передачі й 20 штикових лопат, тепловізор для Андрія Горбаня з Холонева й прилад нічного бачення для Віталія Загоруйка з Терешківців, плитокноски від підприємства «Вікторія Голд», підсумки для скиду, аптечки, розгрузки від борочичнських майстринь.

На прохання волонтера Кевіна зі США,  хірургічні набори, медичні інструменти, перев’язочі матеріали та багато іншого необхідного завезли в Краматорський госпіталь.

На прохання волонтера Кевіна зі США,  хірургічні набори, медичні інструменти, перев’язочі матеріали та багато іншого необхідного завезли в Краматорський госпіталь. Захисники України й команда Віталія Гладуна адресують також щиру вдячність жителям Звиняченського й Скобелківського старостинських округів за солодощі та домашню консервацію,  керівнику СФГ «Нива» Анатолію Маслічуку за тушку свині,  Сергієві Шмідту й Василеві  Костючку за виготовлення 100 домашніх тушонок. А редакції газети «Волинь» – за свіжий номер тижневика.

 

Цими днями волонтери знову збираються на фронт. Там потрібні штикові й саперні лопати, невеликі сокири, біноклі, монокуляри, газові балончики, набори гайкових ключів, генератори, павебанки, каремати,  робочі й тактичні рукавиці, сигарети, енергетичні напитки, кава, WD-шка, домашня концервація(салати, огірки, помідори, тушонка.

 

Картка для допомоги: 4441114455367233 (Монобанк, Гладун Віталій). Rjynfrnys телефони: 0976498168 – Андрій Лебезун; 0977239993 – Віталій Нагорняк; 0969982583 -Віталій Гладун.

лікар-хірург Микола Баніра справа читав газету «Волинь» вдома, читає й на передовій; зустрічі з військовослужбовцями.