Волинь Новини

Ворог перетягує «Іскандери» до білоруського кордону. Чи є небезпека для Волині?

Росіяни шукають позицію, яка дозволить «діставати» ракетами з дальністю стрільби в 500 км об’єкти на західній та центральній частинах України.

Про це пише Defense Express.

Рашисти продовжують використовувати територію білорусі для ракетних ударів по Україні, або ж – для створення загрози нових ударів по нашій території.

Одразу з декількох джерел Defense Express стало відомо, що окупанти 22 травня цього року на білоруській території перемістили три пускові установки оперативно-тактичних ракетних комплексів «Іскандер» із району Осиповичів у Могильовській області до міста Речица в Брестській області.

Ця точка розташована буквально в шести кілометрах від державного кордону України.

Обрана позиція дозволяє воякам із складу 107 ракетної бригади 35-ої армії Східного військового округу рф бити по об’єктах в західній та центральній частинах нашої держави, до лінії Подольськ (Одеська область) – Лубни (Полтавська область) – Глухів (Сумська область).

Але навіть якщо рашисти аж так близько до нашого кордону поставили свої «Іскандери», не факт, що саме звідти будуть нові ракетні удари по нашій території. Ці показові переміщення могли бути проведені з провокативною метою.

Бо є така дивна деталь: зазвичай рашисти оперують дивізіонами ОТРК «Іскандер», в які входять чотири машини з пусковими установками, а тут їм знадобилось чомусь переміщати тільки три із чотирьох машин дивізіону. Для розуміння, бригадний комплект «Іскандерів» – це одразу 12 машин із пусковими установками.