Волинь Новини

Військові лісництва Волині тепер охоронятимуть на мотоциклах

«Волинський військовий лісгосп» закупив нові мотоцикли для всіх своїх лісництв.

Це – сучасні та економні мотоцикли Bajaj Boxer з надійним двигуном, виготовленим за ліцензією японської фірми Kawasaki, – повідомили на сторінці лісівників у Фейсбуці.

«Більшість лісу – в бездоріжжі, а на мотоциклі можна проїхати і лісовою стежкою, і навіть, коли немає ніякої дороги. Це додасть нашим лісникам мобільності. Потреба в такій техніці була завжди, а особливо, коли територія лісгоспу розширилася. Тому зараз, коли підприємство вийшло на стабільну фінансову ситуацію, акумулювали кошти і закупили мотоцикли», – розповідає головний лісничий Сергій Панасюк.

Лісники кажуть, що покупка такого транспорту – як ніколи на часі.

«На вулиці тепліє і наближається літо, а це – найбільш пожежонебезпечний період. Тому ми зараз повинні дуже ретельно оглядати територію, чи немає загрози. Мотоцикли полегшать роботу, оскільки наші лісництва розташовані в болотистій місцевості і навіть влітку є місця, де УАЗи з великим трудом заїжджають, а мотоцикл має значну перевагу», – каже Сергій Шипковський, помічник лісничого у Грушівському лісництві.

Робота майстрів лісу – це щодня десятки кілометрів обходів, і донині найчастіше це доводилось робити пішки.

«Для того, щоб виконувати нашу роботу, потрібно постійно пересуватися. За робочий день деколи доводиться оглянути 2-4 обходи, а це – 20-30 км. Тепер на мотоциклах вдасться оглядати значно більшу територію і виконати більше роботи», – коментує Олександр Іваньков, помічник лісничого у Бережницькому лісництві.