Волинь Новини

Волинянин прихистив у себе вдома три сім’ї переселенців

Житель Городищенської громади на Волині Валерій Шевчук прихистив у себе вдома три родини. Нині з трьох родин в домі волинянина лишилася сім’я з Київщини. Про це йдеться в сюжеті Суспільного.  

Грошей з переселенців за житло власник не бере. Каже: просить лише допомогти з оплатою комунальних послуг. «Я зрозумів ситуацію, що відбувається навкруги. Тому ми запропонували через фейсбук, що я маю таку можливість поселити декілька сімей, оплати не потребую», – каже Валерій Шевчук.

Нині у помешканні – родина із села Богданівка, що на Київщині. Тікала сім’я звідти, коли російські танки вже були в сусідньому селищі. «Дуже багато жертв було. Будинки, школа, дитсадок, магазини, все зруйновано», — говорить Юлія Мочалова.

Чоловік працює – через інтернет продає автотовари. Дружина – доглядає за чотирирічним сином.

Чоловік працює – через інтернет продає автотовари. Дружина – доглядає за чотирирічним сином. Залишатись у їхньому селі було небезпечно – каже жінка. Розповідає: в будинку після обстрілів росіянами лишилися вибиті усі вікна.

За словами Сергія Чорного, за тиждень родина хоче повернутися додому і дякують Петру Шевчуку за прихисток.

Як розповіла керівниця відділу соцзахисту населення сільради Галина Подмовська, з початку війни на території Городищенської сільради проживало 275 тимчасово переміщених українців, із них 85 дітей. Зараз у громаді розмістилися 144 переселенців, які приїхали з областей, де тривають бої.