Новини

Що готує Путін на 9 травня?

За день до. Які нові рішення Путін готує на 9 травня

Джерела як російських, так і західних ЗМІ, українська та британська розвідки повідомляють, що на 9 травня 2022 року у Кремлі запропоновані важливі рішення щодо війни в Україні. Йдеться про анексію так званих «республік»​ на Донбасі та створення нових подібних утворень, мобілізація, оголошення війни чи й оголошення перемоги над Україною.

9 травня у Росії святкують «День перемоги»: це свято є чи не найважливішим завдяки рокам акцентування уваги російського суспільства на культі перемоги над гітлерівською Німеччиною у 1945 році. Вторгнення Росії в Україну, так звана ​«​денацифікація», протистояння з країнами Заходу – в російській пропаганді позиціонуються як продовження тієї війни. Бажана Кремлем перемога над Україною, очевидно, може розцінюватись, як тяглість боротьби з нацизмом у часи Другої світової.

З огляду на символічну важливість цієї дати для Росії, вже з початком повномасштабного вторгнення було зрозуміло: під неї Кремль намагатиметься отримати якісь «перемоги». Їх Путін і продемонструє 9 травня під час параду на Червоній площі.