Волинь Новини

У День пам’яті та примирення горохівчани молилися за перемогу над рашистською ордою. Фото

Недільне Богослужіння у Свято-Вознесенському храмі Горохова закінчилося Хресною ходою на Пагорб Слави.

Зазвичай 8-9 травня на цьому меморіалі відбуваються великі урочистості на честь найбільших державних травневих свят. Цьогоріч через війну мітинг-реквієм був скромнішим за масштабами.

– Декан Горохівського благочиння Волинської єпархії ПЦУ митрофорний протоієрей о. Андрій Сидор, здавалося, говорив вустами кожного українця. Наших сердець торкнулися його слова про мир та духовне єднання в народній війні проти російських окупантів, – поділилася емоціями секретар Горохівської міської ради Наталія Ковальчук.

 

 

Учасники мітингу-реквієму на чолі з Горохівським міським головою поклали квіти до вічного вогню на Пагорбі слави, на могили загиблих у боях за визволення Горохівщини, біля плит із викарбуваними іменами полеглих солдатів.

Духовний наставник горохівчан разом із хористами Свято-Вознесенського храму традиційно відслужив панахиду.  Учасники мітингу-реквієму на чолі з Горохівським міським головою поклали квіти до вічного вогню на Пагорбі слави, на могили загиблих у боях за визволення Горохівщини, біля плит із викарбуваними іменами полеглих солдатів. Їхню пам’ять вшанували хвилиною мовчання.