Новини

На території Білорусі досі розгорнуті російські «Іскандери»

На території Білорусі й донині розгорнуті російські ракетні комплекси «Іскандер-М», а окремі авіаційні підрозділи повітряно-космічних сил російської федерації і далі базуються на певних аеродромах.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

У штабі зазначають, що з боку Білорусі зберігається загроза ракетно-бомбових ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури на території України.

24 квітня штаб повідомляв, що пускові установки ОТРК «Іскандер-М» розгорнуто за 60 км від державного кордону України.

Додамо, що «Іскандер» — сімейство балістичних оперативно-тактичних ракетних комплексів класу «земля-земля». Вперше «Іскандер» презентували в серпні 1999 року. Їхня максимальна дальність ураження — не менш як 500 км, може сягати 700 км. А ще існує модифікація для запуску крилатих ракет 9М729 з максимальною дальністю до 2 500 км.

На Волинському та Поліському напрямках підрозділи збройних сил Білорусі і далі виконують завдання з посилення ділянки українсько-білоруського кордону в Брестській і Гомельській областях. У Генштабі не виключають можливість провокацій у прикордонних районах. Водночас на Сіверському напрямку окупанти продовжують артилерійські обстріли підрозділів наших військ та інфраструктури у прикордонних з російською федерацією районах України.

Окрім того, рф продовжує зосереджувати сили на тимчасово зайнятих територіях Харківської області та в Бєлгородській області в безпосередній близькості до нашого державного кордону. Так, до району населеного пункту Волохів Яр окупанти перемістили підрозділи 55-ї окремої мотострілецької бригади 41-ї загальновійськової армії Центрального військового округу, а до міста Ізюм — підрозділи 5-ї окремої танкової бригади 36-ї загальновійськової армії Східного військового округу.

На Бессарабському напрямку окупанти розповсюджують дезінформацію щодо нібито загрози населенню Придністровського регіону Молдови з боку України.