Новини

Медики на “Азовсталі” показали нелюдські умови, в яких прооперували сотні поранених. ФОТО 18+

Відтак, бойова медичка з польового шпиталю показала шокуючі фотографії, в яких надскладних умовах надається медична допомога захисникам та цивільним в оточеному Азовсталі, і каже, що поранених тут понад шість сотень людей, йдеться в ТСН, передає Молодий Буковинець.

“Госпіталь в облозі працює в жахливих умовах під постійними обстрілами російських авіації, артилерії, умови для проведення операцій середньовічні, лікарям доводиться оперувати в світлі налобних ліхтарів. Знеболювальних не вистачає, а ще антибіотиків. Поранений, навіть після поспішних операцій можуть одержати гангрену, сепсиси та інше”, – розповідає медик.

“У нашому угрупованні є десь 600 поранених хлопців, різного рівня складності, їм дуже потрібна медична допомога, тут немає медикаментів, ні умов, персоналу, який міг би їм допомогти, у нас є цивільні поранені, які ми даємо допомогу наскільки можемо”, – розповідає командир морських піхотинців Сергій Волина.

Сергій Волина – командир морських піхотинців звертався до світових лідерів з проханням про рятувальну операцію для цивільних та військових тут. “Я провів звернення до всіх світових лідерів, до дипломатів. Я кричав наскільки міг, щоб до нас застосували екстракшен”, – каже він.

Як приклад Сергій наводить евакуаційну операцію поблизу Дюнкерка – тоді в оточення потрапили сотні тисяч людей і їм на допомогу рушили всі наявні судна і військові, і торгівельні. Звичайні судноплавці йшли рятувати своїх – під вогнем артилерії та авіаударами вивезли понад 338 тисяч людей.

Наразі потужні обстріли Маріуполя продовжуються, оборона триває попри все. “Що робить Російська Федерація з нашими дітьми, з нашими сім’ями, насильно вивозять їх до РФ, це моя країна, я хочу жити в демократії, а не у тирана”, – кажуть люди, які ховаються в бункері.

Найбільше тут скучили за тишею, свіжим повітрям, за водою та хлібом, “хлібусичок” – так називають його люди, які вже понад два місяці не мають змоги жити по-людськи.