Новини

Дикуни: окупанти вкрали харчі для тварин

Як відомо, охопленій війною Україні світ допомагає чим тільки може. У тому числі — кормами для тварин, які через перебої з постачанням перебувають на голодному пайку.

12 тонн такої гуманітарної допомоги від міжнародного благодійного фонду FOUR PAWS International отримав Київський зоопарк. У цій продуктовій посилці — п’ять тонн спеціальних вітамінних гранул для фламінго і мавпочок. А також сім тонн запашного сіна з альпійських лугів — його із задоволенням смакують усі копитні постояльці столичного звіринця. Особливо це висушене різнотрав’я сподобалося слону Хорасу, передає Високий Замок.

Крім фонду FOUR PAWS International, смачну допомогу диким тваринам надіслали працівники зоопарків із Польщі, Німеччини, Чехії, Словаччини. Частина цих вантажів надійшла у майже знищені притулки для тварин Чернігівської і Харківської областей.

Тим часом стало відомо про інший, справді дикий випадок, пов’язаний із дичиною і дикунами. На Слобожанщині, частину якої на певний час окупували росіяни, загарбники вкрали буряк, капусту, моркву, які були призначені для годівлі звірини у вольєрах. За цим фактом харківська поліція відкрила кримінальне провадження.