Волинь Новини

Горохів: мама загиблого Героя принесла продукти для захисників України

Відтак, коли в Україну вторглася орда російських орків, у закладі дошкільної освіти «Казка» в Горохові хазяйновите жіноцтво теж закотило рукави й взялося готувати для українських захисників вареники з різними начинками, пиріжки та інші домашні ласощі. Потрібні для них інгредієнти хазяйки приносили з дому, а, скажімо, олію, масло й інші магазинні продукти разом із директоркою Інною Гайдою купляли за свої гроші. Дякували й тим батькам, котрі вирішили долучитися до безкорисливої справи.

Горохівчанка Наталія Степанюк довірила господиням вгодованого кабанчика, то вони швидко порізали тушку й зварили та передали на передову смачну тушонку. Про це повідомляє Волинь.

З українками, які в тилу не перестають думати й дбати про тих, хто ціною власного життя відвоює рідну країну, Україна обов’язково переможе, а випадок, який зворушив працівниць «Казки» до сліз, тепер живе незгасним промінцем у серці кожної.

У вільний від головних обов’язків час вони звично місили, ліпили варили, доки котрась не виглянула у вікно. До дитсадка поволі наближалася немолода місцянка. В руках втомлено вела велосипед. Тяжкою ношею на ньому бачилася чимала сітка з картоплею й сумка.

26 вересня 2015 року він, 31-річний солдат, старший сапер інженерно-саперного взводу 43-го окремого мотопіхотного батальйону «Патріот» підірвався на міні поблизу смт Новгородське в Донецькій області.

“Та це ж Рая Феоктистова! Чого це вона до нас?”, – впізнала горохівчанку вихователька Лариса Рудь, й товариство гайнуло на подвір’я.

“Чула, що ви готуєте для наших рідненьких, то зібрала вдома те, що мала. Привезла трохи картопельки, олійки, варення й банку вишень. Не перестаю молитися за синочків. Щоб усі вернулися додому. Свого ж, ви знаєте, вже ніколи з батьком не побачимо”, – промовляла-горювала стиха мати, передаючи привезене.

Напевне, в ту хвилину, як згадала свого Сергія, ще раз пережила душею його народження й дитинство, зустрілася зі світлим поглядом найдорожчого, уявила, як горнеться до найнадійнішого синівського плеча.

Вберегти його не мало сили навіть її материнське благословення. 16 липня 2015 року Сергій Феоктистов залишив отчий дім, щоб захистити його й Україну. 26 вересня 2015 року він, 31-річний солдат, старший сапер інженерно-саперного взводу 43-го окремого мотопіхотного батальйону «Патріот» підірвався на міні поблизу смт Новгородське в Донецькій області.  За ним не перестають тужити 71-річна мама Раїса Іванівна і 68-річний батько Олександр Олексійович, прикутий до ліжка горем і хворобою.

“Герої не вмирають! Лише мама зі серцем, схожим на сонце,  могла виховати такого сина”, – вдячно казала Раїсі Феоктистовій практичний психолог ЗДО «Казка» Валентина Корецька.


Фото працівниць ЗДО.