Волинь Новини

Трагічна звістка, смерть ще одного волинянина Михайла Ліщини з Волині. Фото

Трагічна звістка про загибель Героя війни росії проти України надійшла у село Шклинь Другий. 31-річний Михайло Ліщина віддав своє життя за рідну державу.

Про це повідомляють у Городищенській громаді.

Завтра, 02 квітня, відбудеться чин поховання загиблого воїна.

“Жалоба у громаді триває. Ми втрачаємо вірних синів України, справжніх патріотів, які мужньо боронять нашу землю. Городищенська громада глибоко сумує з приводу смерті Михайла Ліщини та висловлює щирі співчуття рідним і близьким.

Михайло завжди був і залишається патріотом своєї країни. Патріотизм у нього був не на словах, а на ділі. Саме так він і говорив: “Хто, як не ми?”. Він не міг сидіти, склавши руки, коли в країні війна. “Мій обов’язок: захищати Україну від ворогів!” – було життєвим кредом загиблого Героя”, – зазначають у громаді.

Довідково. Ліщина Михайло Сергійович народився 12 листопада 1990 року. У 2008 році закінчив ЗОШ І-ІІІ ступеня с.Шклинь. У 2008-2009 роках навчався у Волинському технікумі Національного університету харчових технологій, за спеціальністю електромеханік електронних обчислювальних машин.

У 2010 році був призваний до лав Збройних сил України, служив у Повітряному командуванні “Захід”, командний пункт, військове містечко Липники.

У 2014 році був мобілізований до Збройних сил України, служив у 51-ій механізованій бригаді. Побував у найгарячіших точках АТО. 2015 року був демобілізований. Отримав нагороду “Учасник бойових дій”.

У війні з Росією загинув ще один волинянин Михайло Ліщина, який побував у найгарячіших точках АТО

30 березня 2016 року підписав угоду на контрактну службу в Збройні сили України, пройшов перепідготовку в 184-ому навчальному центрі Національної академії сухопутних військ України в с. Старичі Львівської області, побував у зоні АТО в Станиці Луганській у складі 3-го батальйону 14 бригади.

Війна 2022 року не залишила Михайла байдужим та змусила патріота України боронити свою рідну землю від окупанта.