Новини

Війська РФ тимчасово відмовилися від блокування та захоплення Києва

Війська РФ, зазнавши значних втрат в особовому складі та техніці, тимчасово відмовилися від блокування та захоплення Києва. Про це повідомив Генштаб Збройних Сил України, підбиваючи підсумки тридцять шостої доби протистояння російському воєнному вторгненню.

Армія РФ продовжує посилювати угруповання військ за рахунок підрозділів зі складу Східного воєнного округу. Намагається сформувати окупаційні адміністрації в межах тимчасово захоплених районів Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей, зазначили у Генштабі

Найближчим часом війська РФ, імовірно, намагатимуться вести бойові дії у південних та східних регіонах України, прогнозують у Генштабі.

На Волинському напрямку без змін.

На Поліському напрямку армія РФ перегруповує війська. На територію Республіки Білорусь вивела до 5-ти БТГр. Після відновлення боєздатності виведених підрозділів очікується їх переміщення на інші напрямки.

На Сіверському напрямку окупанти відводять частини військ під прикриттям окремих підрозділів зі складу 1-ї танкової армії.

На Слобожанському напрямку війська РФ продовжують блокувати Харків, здійснюють артилерійські обстріли, щоб знищити інфраструктуру та житлові квартали міста. У районі на південь від міста Ізюм намагаються витіснити підрозділи Сил оборони із займаних позицій та продовжити наступ у напрямку на Слов’янськ. Успіху не мають.

На Донецькому напрямку армія РФ активних наступальних дій не проводила. Російські військові зосередилися на продовженні штурму Маріуполя. Нарощують угруповання 58-ї загальновійськової армії за рахунок введення до його складу БТГр, що була створена з переміщених з 7-ї військової бази (Абхазія) військовослужбовців.

На Південнобузькому напрямку війська РФ намагалися провести наступ у напрямку населеного пункту Олександрівка Миколаївської області.

Угруповання Сил оборони продовжує вести оборонну операцію на Східному, Південно-Східному та Північно-Східному напрямках.

“Продовжується вогневе ураження противника, який розосереджений в районі населених пунктів Ізюм, Кам’янка, Тихоцьке, з метою недопущення його подальшого просування в напрямках населених пунктів Слов’янськ та Барвінкове”, — повідомили у Генштабі.

Відбито спроби обходу російськими військовими позицій українських військ в районах населених пунктів Попасна та Новотошківське.

Силами 36-ї окремої бригади морської піхоти, спільно з підрозділами інших складових сил оборони України утримується кругова оборона Маріуполя.

Відбито наступ армії РФ у районі населеного пункту Мар’їнка.

Угруповання сил і засобів оборони Києва продовжує вести ударно-пошукові дії на Житомирському та Ніжинському напрямках.

На інших напрямках проводиться стабілізаційна операція, виконуються завдання територіальної оборони, зазначили у Генштабі.