Волинь Новини

«Діяльність університетів у військовий час дуже важлива», – Григорій Недопад

Сьогодні хочемо продовжити розповідь про наших випускників і їхню діяльність у непростий час для України. Нам вдалося поспілкуватись із Григорієм Недопадом, головою Волинської обласної ради, який є випускником географічного факультету Волинського національного університету імені Лесі Українки.

 

– Григорію Вікторовичу, розкажіть про ситуацію із вимушено евакуйованими особами на Волині?

– Станом на 26 березня на Волині розселили майже півтори тисячі вимушено евакуйованих осіб. Внутрішніх переселенців забезпечили харчуванням і предметами першої необхідності. Наразі вільних місць для поселення на території області 7 тисяч. Якщо хтось потребує місця для поселення внаслідок термінової евакуації, звертайтеся за телефонами: 066 657 09 15, (0332) 778 211.

Недопад

– Чи багато дітей переїхало на Волинь? Як відбувається навчальний процес?

– До навчального процесу Волині долучилися 1 800 дітей, які прибули із зони активних бойових дій. Наша область із початку війни прийняла понад 30 тисяч внутрішніх переселенців. Для більшості з них Волинь – транзитний регіон, однак чимало людей залишаються, зокрема діти. 1 800 учнів із інших регіонів відтепер навчаються в нас дистанційно. Водночас близько 20 % волинських школярів виїхали за межі області. Більшість із них теж здобувають освіту дистанційно.

Недопад

 

– На Вашу думку, яка роль університетів у цей непростий час для України?

– Діяльність університетів у воєнний час дуже важлива. Цінно, що ВНУ імені Лесі Українки активно підтримує студентів із інших закладів вищої освіти, допомагає їм далі продовжувати навчання. Також суттєва підтримка – започаткування курсів української мови для внутрішньо переміщених осіб. Упевнений, що спільна та злагоджена робота усіх волинських установ й інституцій швидше приведе нас до перемоги.

Недопад

 

– Дякуємо за Вашу роботу, нехай Україна переможе.

– Ми продовжуємо постійну роботу із забезпечення наших хлопців на передовій усім потрібним. Щоб наші захисники мали надійне захисне обладнання, хороше харчування і необхідні медикаменти. Гуманітарні вантажі з багатьох країн світу спрямовуємо і воїнам ЗСУ, і в «гарячі» точки країни, де люди страждають через масовані обстріли та бомбардування, нестачу найнеобхіднішого.

Увесь світ єднається сьогодні у питанні підтримки України, допомоги нашим бійцям, які ведуть боротьбу з російською агресією, захищаючи від ворога не тільки Україну, але й усю Європу.

 

Відділ інформаційної політики

Фото: із офіційної сторінки Григорія Недопада