Волинь Новини

«Банки відмовляють аграріям у кредитуванні», – Волиньрада проситиме негайно вирішити ситуацію

Рішення уряду про спрощення кредитування аграріїв не працює. Волинська обласна рада звернеться до Кабміну та Нацбанку.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби із злочинністю та корупцією. Про це інформує Волинська облрада.

Як зазначив ініціатор внесення звернення депутат Володимир Бондар, надзвичайно важливо, аби в умовах війни працювала економіка, аграрний її сектор, який повинен забезпечити продовольчу стабільність країни.

З цією метою уряд максимально спрощує процедури введення бізнесу. Так, 12 березня була прийнята постанова щодо лібералізації фінансової державної підтримки малого та середнього підприємництва, зокрема, введення пільгових ставок кредитування для агропромислового комплексу.

«Однак, на практиці виявилося, що банки зволікають із наданням пільгових кредитів або ж і зовсім відмовляють у позиках. І подібна ситуація не лише на Волині. Оскільки весняно-польові роботи не чекатимуть, пропоную звернутися до Кабміну та Національного банку з вимогою негайно врегулювати ситуацію», – зазначив депутат обласної ради.