Волинь Новини

ВНУ співпрацюватиме ще з одним польським закладом

Волинський національний університет імені Лесі Українки співпрацюватиме з Вищою школою управлінських кадрів у місті Конін.

Відповідний договір підписав ректор Університету Анатолій Цьось.

На зустрічі були присутні декан факультету історії, політології та національної безпеки Ярослав Ярош, завідувач кафедри всесвітньої історії Людмила Стрільчук та доцент кафедри всесвітньої історії Олег Разиграєв. Навчальні заклади Польщі представляли професор Пьотр Голден і доктор Ярослав Дурка.

співпраця

Польські науковці до початку війни перебували на Волині на кількатижневому стажуванні на кафедрі всесвітньої історії, зокрема проводили лекції, брали участь в круглих столах, працювали у Державному архіві Волинської області. Польські історики доставили до Луцька договір з підписом ректора Вищої школи управлінських кадрів.

Під час зустрічі працівники Університету Лесі Українки на чолі з Анатолієм Цьосем обговорили з польськими гостями важливість співпраці українських та польських закладів вищої освіти.

співпрацяспівпраця

Анатолій Васильович розповів про те, з якими польськими закладами у Волинського національного університету імені Лесі Українки налагоджена співпраця, зокрема за програмою «Подвійного диплому».

Професор Пьотр Голден теж розповів, що він має довготривалу співпрацю з доцентом Лесиного університету Олегом Разиграєвим, професором Людмилою Стрільчук та деканом факультету Ярославом Ярошем.

співпраця

Також під час розмови сторони обмінялися ідеями про шляхи подальшої співпраці та поділилися планами на майбутнє. На завершення зустрічі всі її учасники зробили спільне фото.

співпрацяспівпраця