Волинь Новини

Що «Нью-Йорк таймс» написав про життя Луцька під час війни

Американські журналісти пишуть, що захід України був надійним прихистком для біженців, а також бізнесменів, журналістів та дипломатів, які із зони бойових дій. Але напади в двох містах пронизили відчуття безпеки в регіоні

Видання «The New York Times» опублікувало статтю про атмосферу в обласному центрі Волині після ракетного обстрілу нашого аеродрому. Журналісти газети побували на похоронах захисників України, поспілкувалися з лучанами та міським головою, показали, як загони тероборони готуються дати відсіч загарбникам.

Наші кордони обороняють прикордонники, а нашу землю охороняють наші захисники, а наше небо не захищене.

Автори публікації процитували промову єпископа Михаїла під час прощання з українськими воїнами: «Ще не вмерла України ні слава, ні воля. Протягом 30 років ми співали ці рядки, але не думали, що будемо насправді страждати за нашу свободу, не могли уявити, що ці слова стануть нашою реальністю, що ми повинні будемо посилати своїх синів, щоб вони нас захищали».

Також у матеріалі журналісти наводять думки лучанки, яка вимагає запровадити в Україні безпольотну зону.

«Пані Козюпа стурбована, що Україна незабаром може втратити здатність захищати свій повітряний простір.

«Наші кордони обороняють прикордонники, а нашу землю охороняють наші захисники, а наше небо не захищене», – сказала вона, повторюючи заклики до НАТО створити заборонену для польотів зону над Україною», – йдеться у публікації.

А міський голова Ігор Поліщук у своєму коментарі для «The New York Times» сказав, що мета ракетного обстрілу міст заходу України – сіяння паніки та посилення переговорних позицій.