Волинь Новини

Росіяни обстріляли аеродром у Луцьку. Що відомо про загиблих і поранених (оновлено)

О 5.45 ранку 11-го березня у районі військового аеродрому у Луцьку прогриміло кілька вибухів. Наразі відомо про чотирьох загиблих та шістьох поранених різного ступеня важкості.

Про це повідомили у Волинській обласній військовій адміністрації та Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій у Волинській області.

Про вибухи в районі аеродрому повідомив о 5.47 годині у соціальній мережі Facebook міський голова Луцька Ігор Поліщук.

«Вибухи в стороні аеродрому. Всім в укриття!Не публікуйте жодних фото, адрес і координатів!» – зазначив посадовець.

О 7.30 годині в Telegram-каналі голови Волинської обласної військової адміністрації Юрія Погуляйка повідомили, що інформації про жертв вибухів немає.

«За попередньою інформацією жертв немає. Наразі ліквідовується пожежа. Усі обставини встановлюються», – йшлося у повідомленні.

Згодом о 8.25 мер Луцька додав, що пролунало три вибухи, випущено три ракети, які влучили в аеродром.

«Є інформація про одного загиблого, інформація щодо поранених уточнюється. На місці працюють рятувальники. Взагалі не спрацювала система оповіщенняі, якою керують військові. Чому вона не спрацювала буде займатися військова адміністрація і військові. Попередня тривога була о 4.37 ранку, потім в 4.55 був відбій. У 5.45 пролунали вибухи і в 5.49 лише увімкнули сигнал тривоги. В Івано-Франківську також завдали удар по аеродрому і також не спрацювала система оповіщення. Збройні сили не увімкнули її. Чому не увімкнули будуть розбиратися військові», – зазначив посадовець.

О 9.40 оновлену інформацію стосовно інциденту оприлюднив голова Волинської обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко.

«Відбувся обстріл 4 ракетами, які за оцінками були випущені з бомбардувальника російської армії по об’єктах військового аеродрому Луцька. На жаль, є людські втрати. Інформація про загиблих на цей час: виявлено два зигиблих військовослужбовця, поранених різного ступеня важкості – 6. Проводиться розчистка завалів», – зазначив Юрій Погуляйко.

О 12.55 годині речник ГУ ДСНС у Волинській області Володимир Нестеров повідомив, що аварійно-рятувальні роботи на аеродромі завершили о 10.11 годині. Стало відомо про ще двох загиблих.

«Залучалось 10 одиниць основної та спеціальної техніки. Рятувальники витягнули з-під завалів 10 людей. З них було 6 травмованих, 4 загиблих», – повідомив посадовець.

О 13.00 у Волинській обласній військовій адміністрації висловили нове припущення про те, звідки вівся удар по луцькому аеродрому.

«За інформацією військових, обстріл відбувся 4-ма крилатими ракетами. За оцінками командування, можливо були випущені з бомбардувальника армії РФ з району Чорного моря», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Російська Федерація напала на Україну уночі з 23 на 24 лютого. З’явилося звернення російського президента, в якому він каже, що буде намагатися «демілітаризувати» Україну. У перший день війни луцький аеродром вже обстрілювали. Тоді обійшлося без жертв. Впродовж двох тижнів війни ситуація на Волині залишалася відносно спокійною, окрім повітряних атак на об’єкти військової інфраструктури в регіоні, кордони не були порушені.