Новини

Гіркі втрати: мешканці Рівненщини віддали життя за Україну в боротьбі з російським окупантом

Як стало відомо, у боях проти російського окупанта загинули два бійці з Рівненщини. Це нацгвардієць Андрій Боровець із села Дружба та військовослужбовець із села Копань Віталій Теслюк. Про це повідомили у Facebook Радивилівської та Демидівської громад, передає Суспільне.

Андрій Боровець родом із села Дружба Радивилівської громади. Був студентом географічного факультету Львівського Національного університету імені Івана Франка та служив у Національній гвардії України, в окремому президентському полку почесної варти імені гетьмана Богдана Хмельницького, зазначено в дописі Радивилівської громади.

21-річний боєць загинув, обороняючи від ворога Київ. Андрій Боровець у сім’ї був третім, наймолодшим сином.

28 лютого голова Демидівської громади Сергій Радченко у соцмережах повідомив про загибель їхнього земляка, військовослужбовця ЗСУ Віталія Теслюка.

“Отримали звістку, що житель нашої громади, який проживав у селі Копань і служив у запорізькій області у військовій частині сьогодні загинув”, – сказав Сергій Радченко.

У війні з окупантом загинули двоє мешканців с. Федорівка, повідомили 1 березня на Facebook-сторінці Гощанської громади. Це Владислав Карпюк та Петро Черначук.

Смертельне поранення отримав старший солдат, військовий за контрактом Павло Нікітчук. Боєць був 1995 року народження, – повідомив у соцмережах голова Здолбунівської міської громади Владислав Сухляк.

“Співчуття друзям. В нього залишилась тільки мама. Вічна пам’ять нашому Герою”, – сказав Сухляк.

1 березня тіло Павла Нікітчука доправлять на Рівненщину, інформує у Facebook Здовбицька сільська рада.

Під час оборони Васильківа також загинув Василь Телетьон з села Велике Вербче. Про його смерть у Facebook повідомив голова Сарненської громади Руслан Серпенінов, передає Радіотрек.

Василю Телетьону було 50 років і служив у ЗСУ за контрактом. У нього залишилися дружина, троє дорослих дітей і мама.

“Розділяємо горе матері Ганни Телетьон, яка разом з батьком Героя Василем Телетьоном виховали 8 синів. Три сини Володимир, Василь, Сергій є учасниками АТО/ООС. Син Володимир на даний час боронить місто Київ від російської навали. Василь, Володимир та Сергій одні з найперших подалися до лав учасників АТО із с. Велике Вербче”, – зазначив у дописі Руслан Серпенінов.

Під Києвом загинув боєць з Рівного Тарас Козлишин у ніч на 27 лютого, у бою з російськими окупантами. Про це у соцмережах повідомили його знайомі та представники влади.

Рівнянин загинув під час оборони Києва. Зокрема, депутатка обласної ради Світлана Богатирчук-Кривко у своєму Facebook написала:

“Тарас Козлишин пройшов АТО, а сьогодні загинув під Києвом. Щира людина, патріот своєї держави. Знаю його батьків – Мирославу та Миколу, навчала сестру Тамару. Прийміть наші співчуття. Вічна пам‘ять Герою”.

Тарасові Козлишину був 41 рік, у нього залишилися дружина і троє неповнолітніх дітей.

Також військовий із Рівненщини Василь Марчук загинув у боях із російськими окупантами. Сталося це у місті Васильків у Київській області. Повідомлення про це розмістили на сторінці в Facebook Гільчанського ліцею Здолбунівської сільської ради 27 лютого.

Народився хлопець у селі Гільча Здолбунівського району. Йому було 24 роки.