Новини

«Хотіла задушити»: вчителька влаштувала розправу над учнем на очах у дітей. ФОТО.

Як стало відомо, у Харкові вчителька силовими методами виховувала учня.

8 лютого у Telegram-спільноті з’явилося відео, на якому вчителька англійської мови агресивно сварила учня, потім змусила йти до парти та застосувала до нього силу, передає Молодий Буковинець.

До слова, все це знімали інші учні.

Під час зйомки чути, як діти перелякано говорять, що вчителька “намагалася душити” хлопчика. Діти вирішили зняти на відео, аби вчителька зупинилася.

Відтак, на інцидент відреагували у Департаменті освіти. Очільниці галузі Олена Деменко повідомила, що конфлікт нібито вже вичерпано і вчителька отримала догану за грубе поводження з дитиною.

“Це неприємна ситуація, і ми зовсім не виправдовуємо дії вчителя, хоч би якими не були обставини, які спровокували її на такий вчинок”, –
Це непедагогічно, і так не можна робити. Вже обговорили цей конфлікт із педагогічним колективом, відпрацювали з ювенальною превенцією, тобто поліцією. Є розуміння з батьками, які теж згодні, що і дитина поводилася не найкращим чином.
Я вибачилася перед ними від імені міськради. Як підсумок, вчителька отримала догану”, — розповіла Деменко.

Вона наголосила на тому, що звільнення вчительки було б надмірним застосуванням суворих санкцій. Жінка працює у школі майже 10 років і нібито має позитивні характеристики. А інцидент, у якому вона образила учня, директор Департаменту називає “прикрою помилкою”. Також Деменко сподівається, що більше так вчителька робити не буде.

Варто зауважити, що очевидцем сцени насильства були не лише діти, а й ще одна доросла людина.

Ймовірно, для неї такі методи є звичною справою, бо вона ніяк не відреагувала на подію і не спробувала зупинити колегу.