Новини

Які предмети цьогоріч будуть обов’язковими для вступу до університету

У Міністерстві освіти і науки пояснили, які предмети потрібно складати на ЗНО для вступу до університетів.

Про це повідомляє Українська Правда.

Першим предметом для кожної зі спеціальностей є українська мова і література або українська мова.

«Успішно склавши ЗНО з української мови і літератури, учасники зможуть вступати на будь-яку спеціальність, адже отримають не тільки результати тестування з обраного навчального предмета, але й додатково – результат ЗНО з української мов», – розповідають у МОН.

Для абітурієнтів, які вступатимуть на бакалавра (або магістра медичного, фармацевтичного та ветеринарного спрямувань), другий і третій конкурсні предмети залежать від спеціальності.

Людям, які хочуть здобути ступінь молодшого бакалавра, потрібні результати з 2 конкурсних предметів.

Для мистецьких спеціальностей другим предметом є творчий конкурс. Його потрібно скласти у закладі освіти, до якого людина вступає.

Крім цього, для тих, хто вступатиме на основі молодшого спеціаліста, фахового молодшого бакалавра чи молодшого бакалавра, потрібно скласти ЗНО з 2 предметів і пройти фахове випробування у закладі освіти.

Для участі в конкурсі на бюджетні місця другим предметом, залежно від закладу освіти, буде математика або історія України. Водночас для вступників на контракт університети можуть запропонувати власний перелік предметів на вибір.