Волинь Новини

Зловмисник вирвав з рук лучанки 10 тисяч гривень

За процесуального керівництва прокурорів Луцької окружної прокуратури 45-річному жителю Дніпропетровської області повідомлено про підозру у вчиненні грабежу із проникненням у житло (ч.3 ст. 186 КК України)

Слідство вважає, що раніше судимий чоловік 28 січня 2022 року намагався ошукати 65-річну жительку Луцька за схемою «Ваш родич у лікарні», проте потерпіла, яка вже була готова віддати йому кошти – 10 тисяч доларів США, нібито необхідні для термінової операції її сину, викрила його шахрайські наміри.

Тоді зловмисник, який перебував у помешканні жінки в будинку на вулиці Шота Руставелі у Луцьку, вирвав з її рук гроші, ударив кулаком в обличчя і втік. Завдяки скоординованим діям правоохоронців його затримали і суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Намагався ошукати 65-річну жительку Луцька за схемою «Ваш родич у лікарні», проте потерпіла, яка вже була готова віддати йому кошти – 10 тисяч доларів США, нібито необхідні для термінової операції її сину, викрила його шахрайські наміри.

Прокурори звертаються до волинян із проханням повідомляти правоохоронні органи про телефонні дзвінки ошуканців, які називаються лікарями чи працівниками поліції та повідомляють, що ваш родич потрапив у лікарню або скоїв ДТП і тепер потрібні кошти, аби йому допомогти.

У жодному разі не надсилайте кошти на карткові рахунки і не передавайте їх незнайомцям та обов’язково звертайтеся із заявами про такі факти у правоохоронні органи. Попередьте своїх родичів похилого віку про можливі шахрайські дії зловмисників.  Лише ваша пильність та здоровий глузд є запорукою того, що ви не станете наступною жертвою ошуканців.