Волинь Новини

На Волині медиків відсторонили від роботи через категоричну відмову щепитись

Через категоричну відмову від щеплення проти COVID-19 відсторонили від роботи окремих медиків КП «Володимир-Волинське ТМО».

Про це під час брифінгу поінформував голова Володимир-Волинської територіальної громади Ігор Пальонка, пише ІА «Волинські Новини».

З його слів, через категоричне небажання вакцинуватися від роботи відсторонили п’ятьох медиків КП «Володимир-Волинське ТМО» та одного лікаря місцевої стоматологічної поліклініки.

Натомість, зі слів очільника громади, жодного невакцинованого медичного працівника немає на «первинці».

«Окрім цього, через відсутність щеплень від роботи відсторонили одного члена міськвиконкому та одного працівника ЖКГ», – зазначив посадовець.

Він наголосив, що за рівень вакцинації працівників відповідає керівник установи чи підприємства. «За невакцинованих працівників передбачені чималі штрафні санкції. І якщо керівник нехтує відстороненням, він буде покараний. Штраф дуже великий», – додав Ігор Пальонка.

Натомість він зауважив, що днями спілкувався з керівницею ТМО, яка повідомила йому про проблеми із виплати заробітної плати медикам.

«Добре, що вони мали запас коштів більше 2 мільйонів гривень з минулого року. Але сьогодні наші лікарні ще не отримують кошти від НСЗУ за надані послуги і тому безпосередньо вони не можуть забезпечити умовами праці і належною заробітною платою працівників. Тому керівники проводять оптимізацію штату, орієнтуючись на те, яким буде дохід від НСЗУ і яку зарплату можна буде забезпечити лікарям», – акцентував посадовець.