Волинь Новини

На Волині вчитель побив неповнолітнього

У Ковельському міськрайонному суді розглядається кримінальне провадження за фактом завдання умисних легких тілесних ушкоджень.

Обвинуваченим є Москаленко Євген Вікторович, який має вищу освіту та працює вчителем трудового навчання, технологій захисту України та фізичної культури у школі села Колодяжне Ковельського району, раніше не притягався до кримінальної відповідальності, – пише Ковель медіа.

Йому інкримінується ч. 2 ст. 125 КК України, що карається штрафом від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин або виправними роботами на строк до одного року, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

Потерпілим у справі є неповнолітній Рустам Ш.

Обвинувальний акт надійшов до суду ще 17 травня 2021 року.

У судовому засіданні 9 грудня 2021 року Євген Москаленко заявив усне клопотання про залучення захисника з числа адвокатів Регіонального центру надання вторинної правової допомоги у Волинській області, так як він з майнових перепон не зміг укласти угоду із захисником, але бажає мати захисника у провадженні.

Головуюча суддя Ірина Логвинюк задовольнила дане клопотання.

Втім, 11 січня 2022 року захисник Ігор Безкровний подав до суду заяву про самовідвід, яка обґрунтована тим, що його дружина Тетяна Безкровна приймає участь у кримінальному провадженні у процесуальному статусі одного з прокурорів, як процесуальних керівників. Він же призначений захисником обвинуваченого, відповідно до доручення центру з надання вторинної правової допомоги.

Євген Москаленко заявив про повторне залучення захисника з числа адвокатів Регіонального центру надання вторинної правової допомоги.

Суддя задовольнила заяву захисника та клопотання обвинуваченого.