Волинь Новини

Замість 85 літрів – 650: директорка ТМО Володимира розповіла про нову кисневу станцію

13-го січня у ТМО Володимира розпочали встановлювати нову потужну кисневу станцію. Очільниця медзакладу Тетяна Ващук розповіла про переваги нової установки, – пише Буг.

Для медичного об’єднання у Володимирі ця станція дасть кисневу терапію усім хворим, які цього потребуватимуть. Нині у лікарні діє киснева станція яка централізовано подає 85,5 літрів за хвилину. Вона розташована у підвалі.

Тепер у ТМО зможуть забезпечувати більшу кількість хворих кисневою терапією. Нова станція має приблизно у 7 разів більшу потужність – 650 літрів на хвилину. Ще одна станція буде закуплена Міністерством охорони здоров’я. Вона має потужність 500 літрів за хвилину. Це дасть можливість забезпечити киснем і корпус акушерсько-гінекологічного відділення і весь ліжкофонд корпусу №1, – розповідає головна лікарка.

“Палати абсолютно готові, єдине, що зараз буде – це процедура спрощених торгів на самі роботи. Потім після цього буде укладатися угода з фірмою яка буде виконувати ці роботи і будуть прокладатися мережі до кожного ліжка. Виводитимуться кисневі розетки, які дадуть змогу напряму отримувати пацієнтам кисень або підключити ШВЛ-апарат в разі потреби”, – додала Ващук.

Вона зазначила, що останнім часом пацієнти Володимира в більшості хворіли на штам коронавірусу “Дельта”. Споживання кисню пацієнтами зросло в 3-4 рази, ніж під час попереднього штаму.