Новини

“Кинув гілки, щоб він зачепився”: хлопчик допоміг врятувати рибалку, який провалився під кригу

Як стало відомо, у Полтаві завдяки реакції хлопчика вдалося оперативно врятувати рибалку, який провалився під лід і тонув у воді. 12-річний Іван побачив чоловіка в біді та подзвонив до поліції, повідомивши про подію.

Про це передає пресслужбі патрульної поліції Полтавської області, передає Молодий Буковинець.

До слова, інцидент стався на водоймі недалеко від вулиці Сільськогосподарської. Школяр знаходився вдома і побачив з вікна чоловіка, який борсався у ставку.

“Щойно рибалка на ставку провалився під кригу та тоне, потрібна ваша допомога”, – повідомив на спецлінію “102” схвильований Іван.

Екіпаж екстрено прибув на виклик. Там патрульні Андрій Бондар і Аліна Пашко кинулися на допомогу до рибалки, якому інший небайдужий полтавець вже кинув гілки, щоб той міг за них зачепитися і вибратися з крижаної води на берег.

Так спільними зусиллями замерзаючого чоловіка і вдалося врятувати. Правоохоронці допомогли йому дістатися до службового авто, зняти мокрі речі та закутали термоковдрою та курткою.

Також вони викликали карету “швидкої”, і медики, які прибули, госпіталізували чоловіка.

“Дякуємо Івану за вчасний виклик поліції, а патрульним за професійні та злагоджені дії. Закликаємо громадян не виходити на тонкий лід, адже це небезпечно для життя”,- йдеться в публікації.