Новини

«Це мій персональний протест»: відомого лікаря-анестезіолога можуть відсторони від роботи

Як стало відомо, в МОЗ України видали Наказ 2664, відповідно до якого незабаром почнуть відсторонювати від роботи уже і медиків, які не вакцинувалися від COVID-19. До цього часу такому відстороненню піддалися ряд інших категорій працівників, передає радіотрек.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив відомий лікар-анестезіолог Рівненської обласної дитячої лікарні Павло Сільковський:

“Я теж належу до тих, кого, ймовірно, можуть відсторонити. Адже досі не отримав відповідного щеплення. Що ж, так то й так, значить на певний час потрібно буде переорієнтувати свою діяльність.

Ні, я не є категоричним проти щеплень. Нікого не відмовляв і не відмовляю досі. Навпаки, рекомендую щеплюватися, коли це відповідає логіці і здоровому глузду. Сам щеплений відповідно до календаря, як і усі мої п’ятеро дітей.

Але я не хотів щепитися від ковіду в тому числі тому, що перехворів раніше та отримав природній імунітет. Після того багато разів контактував з важкими ковідними пацієнтами в реанімації, з амбулаторними, яких потрібно було оглянути. І протягом усього цього часу імунітет, слава Богу, не потребував підсилення”, – акцентував Павло Сільковський.

За словами медика, він замислювався зробити щеплення, щоб подорожувати за кордон.

Але поки це не було актуально, не поспішав.

“Проте, тепер моя відмова – це мій персональний протест проти примусу і неправди, яку нам озвучують досі.
Як і кожен медик, який має багато знайомих медиків, я маю 100 плюс варіантів просто отримати сертифікат, але не роблю цього, намагаючись показати, що з людьми потрібно говорити не так”, – зазначив лікар.