Волинь Новини

“Ця перемога – довгий шлях, а не випадковість” – ВНУ виборов перемогу серед 46 міжнародних університетів (ФОТО)

У Страсбурзі відбулося офіційне вручення нагороди в межах конкурсу від Департаменту освіти Ради Європи, де ВНУ імені Лесі Українки був представлений «Університетською практикою із забезпечення якості освіти».

Тож 20 грудня у ВНУ відбувся брифінг щодо участі навчального закладу у роботі конференції Ради Європи «Кращі практики із сприяння академічній доброчесності у вищих навчальних закладах Європи».

Лариса Засєкіна, проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародної співпраці, детальніше розповіла про історію перемоги університету:

«Ми вирішили подати на конкурс свої досягнення, бо програма розвитку навчального закладу справді втілюється високими темпами. І академічна доброчесність – серед наших переваг. Ми вирішили боротися не з наслідками, а працювати над цінностями, серед яких головні – справедливість, чесність, прозорість. Ця перемога – довгий шлях, а не випадковість, бо працювали з трьома цільовими групами: адміністрація, викладачі та студенти».

Постійний представник України при Раді Європи Борис Тарасюк також привітав усю Україну з перемогою вітчизняної вищої освіти:

«Вітаю Волинський національний університет імені Лесі Українки з цим визначним здобутком. Цей конкурс приурочено до Дня боротьби з корупцією. У ньому брало участь 46 закладів із 23 країн. І наш український університет увійшов до десятки лауреатів. Це надзвичайно висока планка, тому бажаю іншим закладам також долучитися до академічної доброчесності».

Відповідаючи на запитання, представники команди проекту розповіли, що критеріями у конкурсі академічної доброчесності були: включення студентів у безпосередній процес, робота зі стейкхолдерами, конкретні дії (дисципліни, проведені заходи) та як впроваджувалася академічна доброчесність в умовах дистанційного навчання. Тож на завершення зустрічі всі присутні погодилися, що перемога навчального закладу– перш за все перемога України на міжнародній арені.