Волинь Новини

У Луцьку водій збив єпископа: показали відео з місця ДТП

Винуватець смерті відомого волинського священника Олега Ведмеденка намагався втекти з місця ДТП й не надав жодної допомоги постраждалому.

Про це свідчать записи з камер відеоспостереження, які потрапили в розпорядження ІА Волинські Новини.

Нагадаємо, ввечері 14 листопада на проспекті Василя Мойсея у Луцьку трапилася моторошна дорожньо-транспортна пригода. П’яний водій легковика марки Mazda збив на тротуарі засновника та постійного ведучого Біблійної школи духовного вдосконалення 60-річного Олега Ведмеденка, який наступного ранку помер у лікарні.

Водієм виявився 22-річний житель села Жидичин Роман Савич. Рівень алкоголю в його крові перевищував норму в 6 разів.

За фактом ДТП розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) Кримінального кодексу України. Підозрюваному загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.

16 листопада у Луцькому міськрайонному суді ухвалили рішення взяти Романа Савича під варту на час слідства на 60 діб.

22-річний Роман Савич і раніше мав проблеми з законом. Минулоріч він із газовим балончиком напав на працівників муніципальної варти Луцька. Тоді йому призначили мінімальне покарання у вигляді 3 років обмеження волі, оскільки стаття передбачала від 3 до 5 років обмеження, або ж навіть позбавлення волі. Також його притягували до відповідальності за керування автомобілем, на якому були номерні знаки іншого транспортного засобу.

Як розповів адвокат потерпілої сторони Роман Хомич, наразі кримінальне провадження перебуває на стадії досудового розслідування.

«З-поміж іншого, слідчим було призначено низку експертиз, очікується надходження висновків. Гадаю, маючи висновки експертиз, буде достатньо доказів, щоби вручати підозрюваному обвинувальний акт й направляти провадження до суду», – зауважив адвокат.

Водночас Роман Хомич повідомив, що після ознайомлення із відеозаписами з камер спостереження потерпіла сторона звернулася із заявою про притягнення водія до кримінальної відповідальності за ст. 135 Кримінального кодексу України, яка передбачає відповідальність за залишення людини у небезпечному для життя стані.