Новини

Робота в Польщі без освіти: кому добре платять

Один із популярних напрямів для роботи українців за кордоном – Польща. Робота у цій країні притягає близькістю до України, різноманітністю вакансій, гідним заробітком, можливістю накопичити гроші й відсутністю істотного мовного бар’єру. Деякі вакансії знання польської мови й зовсім не передбачають.

Не усім вдається знайти роботу за фахом, тому виникає питання, чи можна влаштуватися працювати в Польщі без освіти. У сьогоднішній статті ми розповімо, чи можна знайти такі варіанти й у яких галузях.

На сайті компанії «Gremi Persona» представлені актуальні вакансії в Польщі для українців. За допомогою фільтрів можна вказати відповідні критерії:

  • місто;
  • міра володіння мовою;
  • тип документів (біометричний паспорт або робоча віза);
  • чи надається житло;
  • тип роботи;
  • професія;
  • чи є спеціальність.

Після вибору критеріїв на сайті з’являться відповідні вакансії з вказівкою зарплати, умов, обов’язків. Також вказується кількість місць, що залишилася. Компанія пропонує варіанти з офіційним працевлаштуванням, стабільним доходом і комфортними умовами проживання для громадян.

Варіанти роботи без освіти

Як показує практика, в Польщі можна мати непоганий заробіток і без диплома. Пропонуємо ознайомитися з популярними варіантами для працевлаштування в цій країні.

Будівництво

У цій галузі вища освіта не пріоритет. Для працедавця важливіші вміння і досвід претендента. Хороші фахівці цінуються. Вмілі майстри можуть отримувати зарплату 6 000 злотих і більше.

Програмування і СММ

Навички можна отримати на спеціалізованих курсах. На таку роботу є попит серед претендентів, але і немало пропозицій від працедавців. Фізична праця не потрібна. Хороші фахівці отримують 3 000 – 10 000 злотих.

Технічні спеціальності

Якщо є досвід і вміння, можна знайти роботу механіком, електриком, зварювальником. Цілком реально просунутися по службових сходах і обійняти керівну посаду. Зарплата може бути й понад 6 500 злотих.

Сільське господарство

Така праця може полягати у зборі врожаю або веденні фермерського господарства. Працедавець або ж інші працівники навчать і розкажуть про специфіку роботи. Чоловікам найчастіше пропонуються варіанти на фермах з великими тваринами, а жінкам – на пташиних фермах.

Торгові представники

Щоб отримати таку роботу, треба знання мови й вміння добре спілкуватися з місцевими громадянами. Щомісячний дохід може бути 4 500 злотих і більше.

Кулінарія

Працедавці пропонують роботу шеф-кухарем, виготівником закусок і інших блюд. Талановиті працівники можуть щомісячно отримувати 6 000 злотих.

Няні та хатні робітниці

На ринку вакансій є варіанти для російськомовних сімей. У багатьох випадках потрібні рекомендації. Проживання та харчування у більшості випадків забезпечує працедавець.

Якщо ви плануєте переїзд в Польщу з метою працевлаштування, ознайомтеся з пропозиціями на сайті «Gremi Personal». У каталозі представлені вакансії з офіційним працевлаштуванням для українців. Це відмінний варіант поїхати працювати за кордон і привезти додому накопичені заощадження. За весь час діяльності компанія допомогла знайти роботу багатьом претендентам, які залишилися задоволеними компетентною допомогою і професіоналізмом.