Важливо Волинь Новини

Поліція затримала неповнолітнього, що скоїв аварію біля ТРЦ «ПортСіті» (ФОТО)

Нині він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. За фактом ДТП розслідується кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 КК України.

Автопригода трапилась вчора, дванадцятого грудня, близько 14-ї години, на проспекті Соборності, у Луцьку.

Тікаючи від екіпажу патрульних та не виконуючи законні вимоги поліції про зупинку авто, водій Renault Megane проїхав на червоне світло та здійснив наїзд на натовп людей, які переходили дорогу на регульованому пішохідному переході. Після цього в’їхав у дерево і дорожній знак на перехресті з вулицею Чорновола. Після зіткнення неповнолітні водій автівки і двоє пасажирів намагались втекти з місця події, однак їх затримали поліцейські з громадянами.

Внаслідок інциденту тілесні ушкодження отримали шестеро людей: у реанімаційному відділенні перебуває 39-річна лучанка, її 5-річний син – в обласній лікарні; ще четверо жінок отримали забої та переломи і після надання медичної допомоги не госпіталізовувались.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.286 Кримінального Кодексу України. 16-річного керманича поміщено в ІТТ. Вирішується питання про оголошення йому підозри. За порушення правил дорожнього руху, яке спричинило тяжкі тілесні ушкодження, йому загрожує позбавлення волі від трьох до восьми років.

Встановлено, що водій і його пасажири навчаються на 1 курсі Луцького вищого професійного училища, є місцевими жителями. Сім’ї і винуватця, і неповнолітніх пасажирів на обліках служби у справах дітей не перебувають.

Слідство в цій справі триває: поліцейські встановлюють обставини, за яких неповнолітній хлопець сів за кермо.