Волинь Новини

Волинські нейрохірурги прооперували 13-річного хлопчика зі складною травмою

Нейрохірурги Волинської обласної дитячої клінічної лікарні прооперували 13-річного підлітка, який пів року тому травмувався.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці написав лікар-нейрохірург Волинської обласної клінічної лікарні Михайло Ловга.

За словами лікаря, завдяки підтримці колеги з Вінниці – віртуозного нейрохірурга Пилипчука Валерія, у суботу, 4 грудня, команда лікарів-нейрохірургів прооперувала складний випадок травми «зуба» (анатомічна ділянка) другого шийного хребця.

13-річний хлопчина отримав травму в червні цього року і враховуючи зону зламу, молодий вік, високі ризики операції, хірурги спробували «заживити» цей складний перелом протягом 6 місяців без операції.

Але останні обстеження, як відзначив нейрохірург, показали, що зрощення недостатнє, що в свою чергу означало необхідність пожиттєвого носіння шийного комірця або хірургічне втручання з фіксацією першого та другого шийного хребця.

«І сьогодні ми, нашою звичною нейрохірургічною командою, попри вихідний день, провели втручання з приводу стабілізації двох хребців (сегменту С1-С2). Даний вид втручань надзвичайно рідкісний в дитячому віці і дуже складний для виконання, адже поблизу розташовані важливі структури – спинний мозок, хребтові артерії. І саме тому, ми знову попросили про допомогу висококласного спеціаліста, який має один з найбільших досвідів операцій в Україні в цій зоні – Валерія Пилипчука. Ми вже мали змогу переконатись на практиці в його суперпрофесіоналізмі, виконуючи спільно втручання в даній зоні кілька тижнів тому дитині 6 років. І сьогодні, як завжди, все пройшло чудово!», – зазначив Михайло Ловга.

Він також подякував хірургу з  Вінниці за жертвування вихідним днем, вільним часом і допомогу, а також команді лікарів та медперсоналу.

«Вдячний кожному, хто сьогодні в бойовій готовності, а не смакує вихідний день – Кокиць Степан, Радчук Юрій, Пішак Степан, Крат Ірина, Наталя Герасимчук, Тимощук Наталя», – йдеться у дописі.