Волинь Новини

У Світязі відкрили резиденцію Миколая

З 1 грудня двері для дітей вже вдруге відкрила резиденція Миколая у Світязі.

Про відкриття світязької резиденції, на центральному пляжі озера, Район.Шацьк розповіла одна з організаторок Марія Ханзерук.

Минулого року, ініціативна команда започаткувала вперше святкові новорічно-різдвяні розважальні програми в резиденції Миколая на березі озера Світязь.

Як розповіла Марія, світязька резиденція сприятиме розвитку дитячого дозвілля у Шацькому краї, пожвавленню різновиду сімейного відпочинку у зимовий сезон, продовження туристичного сезону, розвитку екскурсійної діяльності та формуванню яскравих дитячих спогадів, вражень та емоцій дорослих та дітей.

Організатори запевняють, що цьогорічна резиденція буде відрізнятись від попередньої. До справи взялися організаторки дитячого дозвілля Іванна Жипа та Людмила Захарко, ведуча Марія Ханзерук, декораторка Марія Козуліцина, кондитерка Людмила Гірич, фотограф Влад Мальцев. Цього року незмінною локацією залишається центральна набережна с. Світязь. Посприяли в цьому родина підприємців Ірини та Василя Пічуків та Ольги  Романюк.

Тут є відпочинок на кожен смак та вік. Кожен, хто не зможе відвідати резиденцію, може замовити відеопривітання від казкових героїв та Миколая з місця локації або відео для своїх учнів, друзів з іншого міста чи країни тощо.

Особливою фішкою локації є святкова крамниця та мінікафе, де не існуватиме гривневої та євро-валюти. Розрахуватися можна лише жолудями, каштанами та горішками, які можна буде обміняти в грошовому обміннику. Кожен може придбати смачні подаруночки, сувенірні листівки та смаколики розрахувавшись скарбами волинського лісу.

Не забули тут і про дорослих: поки дітвора розважатиметься, дорослі зможуть придбати гарячі зігрівальні напої (смачний чай, какао із зефіром, капучино або каву) та посмакувати смачною домашньою випічкою від місцевої кондитерки Людмили Гірич.

А ще приємною новинкою стане також святкова лотерея, суперпризом якої стане подорож в Карпати.

Щоб не завдати значної шкоди природі, всі ялинки в резиденції висаджені в землю з корінням, задля того, аби після свят реалізувати посадку дерев на території Шацької громади.

Організатори закликають долучитися до такої справи і також ставити вдома ялинки, які потім можна висадити в землю, а не викидати на смітник.

Пропонують в резиденції й різноманітну програму: тематичні дитячі майстер-класи, екскурсія резиденцією, знайомство з новорічними лісовичками, сніговиком та Миколаєм. Також тут презентують авторську легенду Надії Ковальчук про те, як Миколай потрапив у Шацький край.

За дві години розважальної програми кожна дитина зможе написати лист та відправити казковою поштою, отримати солодкі подарунки від Миколая з аніматорами. Тут почастують піцою» та чаєм з легендарними світязькими пончиками. На згадку усі дітки отримають світлини від фотографа Влада Мальцева в електронному вигляді.

Усіх охочих відвідати резиденцію попереджають, що участь можлива – за попереднім бронюванням та з дотриманням карантинних вимог.

Організатори вдячні голові Шацької селищної ради Сергію Карпуку за підтримку та допомогу в організації.