Волинь Новини

У волинському музеї скорочують працівників

Меморіальний музей імені В’ячеслава Липинського у селі Затурці, який є відділом Волинського краєзнавчого музею, опинився під загрозою закриття у зв’язку зі скороченням посад двох старших наукових співробітників.

Про це в прямому ефірі телеканалу ГІТ розповіли працівники музею Віталій Кушнір та Наталія Гатальська.

За словами Наталії Гатальської, учора (30 листопада – ред.) до музею в Затурцях приїхала директорка Волинського краєзнавчого музею Оксана Важатко і повідомила, що з лютого наступного року її посаду, як і посаду Віталія Кушніра скорочують у зв’язку з новим штатним розписом. Тож там залишиться одна завідувачка музею та допоміжна служба.

«Не йдеться про мене та Гатальську, а йдеться про те, як буде функціонувати музей, якщо на те місце нікого не пропонують, бо таких вакансій нема, – каже Віталій Кушнір. – Мотивацією директорки краєзнавчого музею цього рішення є те, що коштів на утримання музею нема. Ми розуміємо, що це перший крок до припинення функціонування Затурцівського меморіального музею імені В’ячеслава Липинського – а це пам’ятка історії національного значення!»

Водночас директорка Волинського краєзнавчого музею Оксана Важатко в телефонному коментарі кореспонденту ГІТу заявила, що музей не закриватимуть, попри те, що він перебуває в аварійному стані і коштів на його функціонування немає.