Волинь Новини

Перевірять чи безпечне кафе “Бригантина”, що у луцькому парку

Кафе «Бригантина», що знаходиться на борту малого однойменного судна, пришвартованого на одному із каналів у Центральному парку обласного центру, перевірять на предмет безпеки.

Про це стало відомо під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 1 грудня, пише ІА Волинські Новини.

«На позаминулому засіданні виконкому розглядали питання облаштування Центрального парку міста. У парку є багато водних об’єктів. Чи правомірним є розташування на одному із каналів плавучого засобу – кафе «Бригантина»? Чи це мале судно внесене до державного судноплавного реєстру України і чи передбачені всі вимоги, що стосуються безпеки перебування громадян на водному об’єкті», – поцікавився у начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Юрія Кирилюка член виконкому Олег Іванюк.

На це доповідач відповів, що питання не стосується програми організації рятування людей на водних об’єктах Луцької міської територіальної громади в літній період 2022–2026 років, але у майбутньому разом із КП «Парки і сквери» його вивчать і пропрацюють.

Водночас Луцький міський голова Ігор Поліщук дав протокольне доручення керівнику КП «Парки і сквери міста Луцька» надати інформацію з озвученого членом виконкому питання на наступне засідання.