Волинь Новини

У листопаді летальність від коронавірусу на Волині зросла у півтора раза

Про це під час брифінгу у Волинській ОДА повідомила завідувачка відділу епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань ДУ “Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України” Ірина Єнжиєвська.

“За вихідні дні ситуація з коронавірусом не змінилася. Область досі перебуває у червоній зоні. Хоча тенденція до стабілізації є. Але захворюваність залишається на високому рівні. Це пояснюється мутацією коронавірусу. Ми зафіксували 3400 випадків за останній тиждень проти 3900 тижнем раніше. Зниження склало 14%. В області перевищені норми по госпіталізації та новим випадкам хвороби”, – розповіла медик.

Також Ірина Єнжиєвська додала, що на Волині зріс рівень летальності від хвороби.

“Показник летальності у нас зараз 2,1%. У листопаді ми маємо у півтора раза більше померлих людей, ніж у жовтні. Це 423 проти 261 випадку у жовтні. Усі померлі віком від 47 років до 90 років та нещеплені. Найбільше померлих серед осіб віком понад 60 років. Ця вікова група щеплена найменше – на 23%. Всього від початку пандемії в області померло 1950 осіб”.