Волинь Новини

Зарплата заступниці мера Володимира-Волинського більша, ніж у її шефа

Зарплата заступниці мера Володимира-Волинського на 40 тисяч гривень перевищує зарплату її шефа Ігора Пальонки.

Про це йде мова у журналістському розслідуванні “Сили правди” – “Скільки заробляє керівництво громад: Володимир-Волинський район”.

У міських голів Володимира-Волинського та Нововолинська у перші вісім місяців 2021-го працювало по три заступники. Литовезька, Зимнівська, Поромівська сільські ради, а також Устилузька міська рада працювали без заступників голів.

Найбільше в районі заробила заступниця мера Володимира-Волинського Любов Саць. За вісім місяців вона отримала 443 тисячі гривень. Перше місце їй дісталося завдяки отриманим 75,4 тисячі гривень преміальних та 166,9 тисяч гривень декретних. Якщо ж враховувати середньомісячні регулярні нарахування, то Саць отримувала орієнтовно 30 тисяч гривень. Цікаво, що зарплата та інші види доходів у мера Володимира-Волинського менші – 403 тисячі гривень.

На другому місці за сумарними нарахуваннями — перший заступник очільника Володимир-Волинської громади Ярослав Матвійчук. Він отримав 369,8 тисячі гривень, серед них — 96,2 тисячі гривень премії, 51,2 тисячі гривень відрядних та 49,4 тисячі за інтенсивність. В середньому на місяць Матвійчуку нараховують майже 41 тисячу гривень.

Заступниця Нововолинського міського голови Вікторія Скриннік заробила 365,5 тисячі гривень. Окрім виплати за ранг, стаж та індексації, щомісяця вона отримувала 18 тисяч гривень премії та 7,5 тисячі гривень надбавки. А у серпні їй нарахували 40,7 тисяч гривень матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань.

Ще одна заступниця мера Нововолинська Юлія Лефтер заробила 344 тисячі гривень. Крім посадового окладу вона отримувала щомісяця по 16 тисяч гривень премії. У серпні їй нарахували 37,6 тисячі гривень матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань.

У ТОП-5 зарплат заступників потрапив ще один представник Володимира-Волинського – Андрій Гудим. За вісім місяців йому нарахували 274,2 тисячі гривень. Із них – 69,5 тисячі гривень премії. В середньому щомісяця Гудиму нараховували трохи більше 30 тисяч гривень.