Волинь Новини

Юлія Сиротинська хоче взяти під відеонагляд школи та садочки

Протягом 2022-2024 років будуть продовжувати впроваджувати програму «Безпечне місто Луцьк».

Про це сьогодні, 17 листопада, йшлося під час чергового засідання виконавчого комітету міської ради, повідомляють на веб-сайті Луцької міськради.

Директор департаменту муніципальної варти Юлія Сиротинська зауважила, що комплексна програма «Безпечне місто Луцьк» на 2022–2024 роки розрахована на реалізацію заходів для створення безпечного та комфортного середовища на території громади.

“Будувати будемо на власному оптоволокні. Встановлення камер відеоспостереження буде здійснюватись відповідно до потреб громади. Тобто камери будуть мати соціальне значення — з метою зменшення псування комунального майна, вчинення хуліганських дій, порушення Правил дорожнього руху тощо. Другий етап — під відеонагляд будуть ставити дороги, третій — безпечні школи та садочки”, – розповіла вона. У планах — встановити відеоспостереження соціальних об’єктів у приєднаних громадах.

Член виконавчого комітету Олег Чернецький запропонував, щоб приватні підприємці встановлювали камери відеоспостереження та підключатись до системи “Безпечне місто”.

За словами Юлії Сиротинської, моніторинг та аналітика здійснюється через центр “Безпека міста”, що створений у департаменті та працює в цілодобовому режимі. У 2022 році планують придбати відеоаналітику, що допоможе у автоматичному режимі здійснювати такий моніторинг правопорушень.

Окрім того, вже наступного тижня розпочнуться роботи зі встановлення додаткових камер у Княгининку, аби контролювати можливе поширення закладок із наркотиками, та камер біля полігону у Брищі.

У рамках програми передбачили встановлення 1120 нових камер відеоспостереження, побудову 50 кілометрів нових ВОЛЗ, облаштування 10 острівків безпеки та 30 SMART-зупинок/табло, створення інтегрованої системи відеоспостереження та відеоаналітики, а також створення Центру управління кризовими ситуаціями.

Планують, що створення та впровадження Програми збільшить довіру громадян до органів місцевого самоврядування та влади в цілому.