Волинь Новини

У Луцьку планують змінити схеми руху транспорту. Фото

У Луцьку відбулося чергове засідання робочої групи з організації дорожнього руху: розглянули декілька важливих питань.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці написав депутат Луцької міської ради, член фракції «Громадянський рух «Свідомі» Михайло Наход, – пише ІА Конкурент.

Під час засідання обговорили три питання, які стосуються змін у руху транспорту в Луцьку:

Кривий Вал

Обговорили, чи варто відкривати односторонній рух транспорту на вулиці Кривий Вал на відрізку від Богдана Хмельницького до Набережної.  Зараз виїзд на Набережну перекритий шлагбаумом.

З цього приводу виникла жвава дискусія: місцеві мешканці вулиці переконували, що відкривати рух транспорту не варто, оскільки це становитиме небезпеку для самих мешканців та їхніх дітей – будинки знаходяться дуже близько до проїзної частини. Зійшлися на двох варіантах, які ще треба погоджувати з мешканцями Кривого Валу:

  1. Відкриття вулиці, зняття шлагбауму та встановлення декількох пагорбів пониження швидкості руху (лежачих поліцейських) для зниження аварійності.
  2. Повне закриття руху на вулиці (в тому числі для місцевих мешканців) на ділянці, яка починається за музичною школою і до Набережної. Проїзд буде дозволений лише аварійним службам.

Проспект Соборності

Обговорили облаштування відокремлених смуг для руху громадського транспорту на проспекті Соборності.

Присутні на засіданні погодили, що на всій протяжності руху проспектом в обох напрямках буде щонайменше по три смуги, при цьому крайня права буде для громадського транспорту.

Окремо обговорили питання розміщення парковок для приватного транспорту вздовж проспекту. Це рішення стане дуже доречним експериментом з пришвидшення руху громадського транспорту в місті.

Проспект Василя Мойсея

Обговорили цікавий варіант зміни організації руху транспорту та пішоходів на кільці біля історичного факультету ВНУ, який розробляють представники громадської організації «Просторовий рух». Але це поки – проєкт на майбутнє, який ще буде детальніше обговорюватися пізніше.

Якщо ви маєте пропозиції щодо покращення дорожнього руху, пишіть у коментарях під дописом або звертайтеся в приймальню Громадянського руху «Свідомі». будемо обговорювати та пропонувати разом.