Волинь Новини

У місті на Волині учні 5-11 класів переходять на очну форму навчання

У Нововолинську діти 5-11 класів майже усіх навчальних закладів громади 10-го листопада вийшли на навчання у школи.

Лише Нововолинський ліцей №5 та Низкиничівська гімназія імені Андрія Комаристого до звичного режиму роботи повернеться з понеділка, 15-го листопада, пише Нововолинськ.com.ua.

Нагадаємо, що з 8-го листопада Нововолинськ перебуває у «червоній» зоні. У зв’язку з цим, учні 1-4 класів навчалися у звичайному режимі, а 5-11 класів перейшли на дистанційне навчання. Причина в тому, що не усі працівники міських закладів загальної середньої освіти на момент переходу в червону зону були повністю щеплені від COVID-19, тобто отримали дві дози вакцини.

Начальник управління освіти Сергій Мороз поінформував, що станом на 10-те листопада це питання вдалося частково вирішити: дехто із педпрацівників вакцинувався, інші зробили ПЛР-тести. Тож відновити навчання змогли практично усі заклади освіти Нововолинської громади.

В управлінні освіти наголошують, навчання проходить із дотриманням карантинних вимог, обов’язковим є масковий режим, розроблені спеціальні маршрути, аби унеможливити скупчення школярів, крім того, заклади освіти забезпечені мийними засобами та антисептиками. До слова, дитсадки та спеціальні навчальні установи працюють у звичному режимі.