Важливо Волинь Новини

Фортифікація борошна знижує ризики смертельних хвороб

Відбувся круглий стіл на тему: «Світовий досвід фортифікації борошна та аналіз його можливого впровадження в Україні».
Під час зустрічі обговорили законопроєкт №5657, ініційований депутатами групи «Партія «За майбутнє» щодо профілактики у діток вроджених вад.
Темою для дискусії було збагачення борошна фолієвою кислотою. Почули компетентні аргументи медиків, громадського середовища і бізнесу (представників асоціацій борошномелів).
Важливо також, що в парламенті є фахові медики, які готові відстоювати здоров’я нації і конкретної людини.
⚡️Фортифікація борошна фолієвою кислотою з метою попередження вроджених ВНТ(вад невральної трубки) визнана у світі однією із найбільш успішних превентивних стратегій в сфері громадського здоров’я за останні 50–75 років. США – перша країна, що фортифікувала зернові продукти (140 мкг ФК на 100 г борошна) у 1998р.
Чому організму потрібна фолієва кислота?
Бере участь у синтезі, репарації ДНК, рості та поділі клітин.
Відіграє провідну роль в метилюванні ДНК і епігенетичні модуляції.
“Дякую Михайлу Логві, Сергію Омельчуку, Ользі Тичківській, Еліні Омельченко, Аліні Пузько, Юрію Депутату, Олегу Масному, Івану Козяріну, Олександру Королькову, Оксані Боярчук, Олегу Швецю, Аллі Мельничук, Мар‘яні Кошманюк, Ірині Зурмі, Олександру Васильченку, Родіону Рибчинському, Олександру Балдинюку, Олександру Тараненку, народним депутатам Вікторії Вагнєр, Петру Юрчишину за участь у дискусії та надані матеріали!”, – написала на своїй сторінці у мережі Facebook народний депутат Ірина Констанкевич.
Обговорення продовжуємо! Про результати за підсумками круглого столу поінформуємо додатково.