Важливо Волинь Новини

У “червоній зоні” на Волині не всі зможуть скористатися громадським транспортом

Із понеділка у зв’язку з введенням на Волині червоної зони громадським транспортом зможуть користуватися лише особи, які можуть пред’явити ковід-сертифікат, негативний ПЛР-тест, дійсний 72 години, або довідку про те, що перехворіли коронавірусною інфекцією.

Про це під час брифінгу розповіла головний державний санітарний лікар Волинської області Наталія Янко, пише ІА Волинські Новини.

«У червоній зоні в громадському транспорті пасажири можуть займати лише сидячі місця. Перевезення пасажира дозволяється за умови наявності в нього ковід-сертифікату, негативного ПЛР-тесту, зробленого не пізніше, ніж за 72 години, або довідки про те, що він перехворів. Якраз міський транспорт, де люди тісно контактують між собою, є вкрай небезпечним для поширення цієї інфекції», – зазначила вона.

Як додала, ті самі вимоги стосуються і міжміського транспорту: «Є поліція, держпродспоживслужба, управління праці, інші контрольні служби, які мають повноваження для того, щоб вибірково здійснювати перевірки. Відповідальність несе і власник, у цьому випадку перевізник, і громадяни, які не виконують вимоги».