Важливо Волинь Новини

Припускають, отруїлася водою: що відомо про смерть 8-річної лучанки

Повідомили подробиці трагедії у Луцьку.

Про це йдеться в сюжеті ІА «Конкурент».

За попередньою інформацією, дівчинка померла через те, що матір дитини невчасно звернулась за допомогою до медиків.

Як повідомив завідувач диспетчерської обласного центру екстреної медичної допомоги Станіслав Лінік – в швидку мати зателефонувала 21 жовтня, бо у дитини болів живіт. Як розповіла жінка медикам – до того дитина вживала каштани.

«Дитина перед тим за днів 3-5 це все вживала, і після того дитина начебто нічого не їла. Це зі слів мами. І відповідно дитина була госпіталізована в дитячу обласну лікарню. Приводом для виклику були болі в животі. На приймальному відділенні дитина втратила свідомість і була вже з приймального відділення в реанімаційне відділення госпіталізована», – розповів Станіслав Лінік.

У реанімації лікарі робили все можливе, проте дитину врятувати не вдалось. 28 жовтня дівчинка померла.

Медичний директор з хірургічної роботи медзакладу Ігор Дородних каже: «Чи померла дитина від отруєння – сказати важко, адже жодних токсикологічних обстежень проведено не було. У дитини був значний набряк мозку, через що її у дуже важкому стані забрали до реанімації».

«Дитина поступила в вкрай важкому стані, з клінікою набряку головного мозку. Дитина поступила у вже докомпенсованованій стадії. На жаль, не зважаючи на всі наші намагання – врятувати дитину не вдалось. Найімовірніше це отруєння водою. Мама займалася довгий час самолікуванням, не зверталась за допомогою до медиків», – додає Ігор Дородних.