Волинь Новини

Верховна рада підтримала екстрене застосування ліків та вакцин під час карантину

Парламент підтримав законопроєкт №6121 щодо державної реєстрації лікарських засобів під зобов’язання
“Група «За майбутнє» підтримала цей актуальний і важливий у час загострення ситуації із коронавірусом законопроєкт. Разом із тим, хочемо зауважити, що екстрені форми роботи не є такими ефективними. У час пандемії уряд мав би планувати роботу завчасно. Мова йде про покращення матеріально-технічної бази лікарень, зокрема, у сільських територіях”, – наголосила народний депутат Ірина Констанкевич.
Мета законопроєкту №6121: забезпечення можливості екстреного медичного застосування окремих лікарських засобів, вакцин або інших медичних імунобіологічних препаратів під час надзвичайної ситуації.
Проте, заявник має довести, що у нього відсутні можливості для надання повних даних про ефективність та безпеку лікарського засобу, вакцини або іншого медичного імунобіологічного препарату за нормальних умов застосування з об’єктивних причин.
Законопроєктом визначається перелік країн, наявність дозволу компетентного органу яких на екстрене застосування лікарських засобів, вакцин та імунобіологічних препаратів дає право скористатися процедурою реєстрації в Україні.