Волинь Новини

❗ «Червона зона» на Волині може початися за кілька днів (деталі)

Волинь перевищила два з шести індикаторних показників епідемічної ситуації. Всі інші стрімко наближаються до критичної позначки.  Якщо така ситуація протримається ще 2-3 дні, в області запровадять «червону зону».

Про це під час брифінгу у Волинській ОДА у вівторок, 2 листопада повідомила заступниця генерального директора Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб Лариса Дудковська. 

За її словами, щотижня на коронавірус хворіє на 20-30% більше волинян, а в порівнянні з вереснем цього року кількість заражень зросла у 10 разів. До того ж, у жовтні від вірусу померло у 5 разів більше волинян, ніж у вересні.

Волинь перевищила допустимий рівень за кількістю нових випадків на 100 тисяч населення (689 при рекомендованому не більше 75), а також за рівнем госпіталізації (106 на 100 тисяч населення при рекомендованому 60). Ще за двома показниками Волинь стрімко рухається до «червоної зони»: завантаженість ліжок з киснем становить 66,7% при рекомендованих 65%. Коефіцієнт виявлення нових випадків становить 19,8% при допустимих 20%.

«Якщо протягом ще двох наступних днів буде таке перевищення, то існує велика імовірність, що область потрапить у червону зону. Рішення про переведення області в червону зону буде приймати комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Але дуже імовірно, що ми потрапимо в «червону зону», – зауважила вона.

Нагадаємо, серед пацієнтів, які перебувають на стаціонарному лікуванні у волинських медзакладах, 98% є невакцинованими від COVID-19. Всі 100% пацієнтів, які перебувають в реанімації на штучній вентиляції легень, є невакцинованими.