Волинь Новини

Володимир наблизився до «червоної зони»: лікарня заповнена хворими на ковід

Володимир за показниками захворюваності на госпіталізації дуже близько до червоної зони. Медики б’ють на сполох: якщо ситуація буде такою і надалі, то всім важкохворим не вистачить кисню. Єдиний вихід зменшити рівень захворюваності – вакцинуватися.

Про це розповіли очільники медустанов Володимира та громади 27-го жовтня під час засідання комісії ТЕБ і НС.

За словами головного лікаря ЦПМД Катерини Чубок, епідситуація є дуже важкою.

“Скеровуємо щоденно на ПЛР близько 100 людей. Вчора з 89-ти був 51 результат позитивний. Багато хворих і маємо величезні черги в поліклініці”,- розповіла Чубок.

На стаціонарі станом на 27-го жовтня перебуває 102 хворих на коронавірус, розповіла керівниця ТМО Тетяна Ващук. З них четверо знаходяться у відділенні інтенсивної терапії в критичному стані.

“Щодня в нас до 20 госпіталізацій. Кисню не вистачає, медики падають з ніг. Просимо людей були свідомими, дотримуватися правил і вакцинуватися”.

У Володимирі і громаді, за словами санітарних лікарів, збільшується кількість хворих на коронавірус на 40-50 осіб щодня. Виявлено вогнища захворювання на фірмі “Гербор”, а також у селах Зимне та Льотниче.

Держпродспоживслужба щодня робить по 10-15 моніторингових перевірок точок торгівлі. Буде проводити часті рейди щодо дотримання норм карантину і поліція.

Нагадаємо, що в культурно-мистецькому центрі Володимира функціонує Центр вакцинації. Будь-хто бажаючий може прийти та вакцинуватися будь-якою вакциною. Центр працює у будні дні з 8:00 до 18:00 і в суботу та неділю з 9:00 і до 16:30.